El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi

"Toprağın Dili" Seramik Pano ve Ebru Çalıştayı

Aşık Veysel’i anma programı, kültürümüz için önemli bir yere sahip olan seramik ve ebru sanatımızın tanıtımı ve uygulamalarıyla bir arada gerçekleştirildi.

Aşık Veysel 2022 yılında "Vefa" kategorisinde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca sanatçıyı yurt genelinde ve yurt dışında anmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 yılının "Aşık Veysel Yılı" olmasına karar verilmiştir.

Aşık Veysel’in vefatının 50. Yılı anma programı kapsamında TÖMER öğrencileri ile ÇASEM Seramik Atölyesinde "Toprağın Dili” Seramik ve Ebru Çalıştayı yapıldı. GSF, TÖMER, ÇASEM ve ESAM paydaşları ile yürütülen çalıştay sürecinde Aşık Veysel’i konu alan bir seramik pano yapımı gerçekleştirildi.

Aşık Veysel’i anma programı kapsamında, 26 Aralık 2023 Salı günü saat; 13.00 – 17.00 saatleri arasında ÇASEM Seramik Atölyesinde kültürümüz için önemli bir yere sahip olan seramik ve ebru sanatımızın tanıtımı ve uygulamalarıyla bir arada gerçekleştirildi.

Aşık Veysel şiirlerinden bir dörtlük, TÖMER öğrencileri tarafından seramik pano çalışması kalıcı bir esere dönüştürüldü.

Ebru atölyesinde TÖMER öğrencileri, Türk kültürümüzün önemli bir parçası olan ebru çalışmalarında renklerin su üzerinde dansını yansıtan renkli çalışmalar ortaya çıkardılar.