El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi

Seminere Katılım Yoğun Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yenice Meslek Yüksekokulu ve El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü(ESAM)’nce, 29 Mart 2018 Perşembe günü gerçekleştirilen Nevruz Köyü Kadın Girişimciler, Uygulamalı Yöresel El Sanatları Eğitim Semineri gerçekleşti.

El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ve Yenice Mesle Yüksekokulu işbirliğince Nevruz Köyü Kadın Girişimciler Uygulamalı Eğitim Semineri, 29 Mart 2018 saat 13.30'da başladı. Yüksekokul A Blok Konferans salonu, Kütüphane, zemin kat Ebru ve Tekstil atölyelerinde sırası ile;

Dikişsiz Küçük Bez Bebek Yapımı  (Hayriye DOĞAN), Amigurumi (örn.kuzu) (Ayten ÜLKE), Penye  İpten Sepet(Atık değerlendirme) (İlknur ÖZER), Yöresel Bez Bebek Yapımı (Emine ALAN), Yöresel Sinek Sarayı(Güler ARGUN-Ayşenur CAN), Yöresel Un Helvası Yapımı (Ayşenur CAN), Erişte yapımı ve Kesimi (Güler ARGUN), Geleneksel Ebru / SelmaTiryaki (ESAM) yapımı gerçekleştirildi.

Seminerin son bölümünde, Yüksekokulumuz  Öğr.Gör. Hanife Yarmacı tarafından “El Sanatlarının Önemi – Coğrafi İşaret ve Patent”, Öğr.Gör. Dr. Ahmet Şahbaz tarafından “Pazarlama ve Rekabet, Öğr.Gör. Murat İldirir’den “Girişimcilik”, ESAM Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Engin Özen tarafından “El Sanatlarında Yöresellik ve turizm-tanıtma örnekleri” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Seminer, Yenice Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Yenice Halk Eğitim Müdürülüğü eğitimcileri ile El Sanatları Bölümü ve Tekstil Bölümü öğrencilerinin katılımı ile saat 17.00’da sona erdi.