El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi

Atatürk İlkokulunda Ebru Şenliği

El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğümüzce, Yenice Atatürk İlkokulu Müdürlüğünce Organize edilen "Ebru Şenliği" 3 Mayıs 2018, Perşembe günü Başlıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Yenice Atatürk ilkokulunca organize edilen “Ebru Şenliği” 3 Mayıs 2018 tarihinde Yenice Atatürk İlkokulunda gerçekleştirildi,

El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezince, Yenice Atatürk ilkokulunda gerçekleştirilen Ebru Şenliğinde tüm okul öğrencilerine sıra ile Geleneksel Ebru yapımı gösterildi. Öğrencilerin büyük bir ilgi ile yaptığı çalışmalar, sınıf panolarına asıldı. Yüksekokul öğrencilerinin yardımı ile yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı etkinlikte anasınıfı ve ilkokul öğrencileri Ebru sanatı ile tanışmış oldu. Etkinlik sonunda El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi(ESAM) Müdürü Öğr.Gör. Mehmet Engin ÖZEN;  Ebru Şenliği etkinliğinin amacı, geleneksel sanatlarımızda önemli bir yere sahip Ebru sanatının erken yaşta tanıtılması olduğunu bildirdi. Öğrencilerin yanı sıra, Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin de uygulama fırsatı bulduğu şenlikte çocukların ilgisinin yüksek olduğu gözlendi.